Zbirka novije povijesti

Zbirka novije povijesti je dokumentarna zbirka koja obuhvaća djelovanja ljudi, društava i institucija na širem bjelovarskom području od Drugog svjetskog rata do danas.
više o tome ››

Zbirka cehalija

Zbirka cehalija obuhvaća građu vezanu za gospodarstvo, odnosno cehove, zadruge, obrte i industriju u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i susjednim županijama.
više o tome ››

Zbirka plakata

Zbirku čine plakati koji su prethodili značajnim događajima tijekom 20. st. u Bjelovaru i okolici.
više o tome ››

Zbirka isprava, povelja i arhivalija

Navedena zbirka jedna je od najstarijih muzejskih zbirki povijesnog odjela iz 1962. godine. Od 1997. godine djeluje kao Zbirka isprava, povelja i arhivarija.
više o tome ››

Sustavno arheološko iskopavanje u Daruvaru na antičkom lokalitetu Daruvar – Stari Slavik

Stari Slavik, Daruvar Od 16. travnja 2018. započela je nova faza sustavnih arheoloških iskopavanja na lokalitetu Daruvar – Stari Slavik, koju od 2015. g. vodi Arheološki odjel Gradskog muzeja Bjelovar uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Daruvara. U arealu Grada, čiji bi najveći procvat mogli staviti u razdoblje od 2. do 4. st., ovo je prvo sustavno istraživanje u njegovoj povijesti.
više o tome ››

Arheološki nadzor pri izgradnji istočne obilaznice Bjelovara, duljine cca 3,5 km

Obilaznica Bjelovar Od 14. ožujka 2018. započet je arheološki nadzor nad zemljanim radovima prigodom izgradnje istočne zaobilaznice Grada Bjelovara u dužini oko 3,5 km.
više o tome ››

Galerijski odjel

Galerijski odjel Gradskog muzeja Bjelovar bavi se likovnom umjetnosti, najvećim dijelom slikarstvom, skulpturom i umjetničkom fotografijom, kao i srodnim oblicima vizualnog izražavanja, unutar čega i galerijsko-izdavačkom djelatnosti.
više o tome ››2 / 4 |  < 1 2 3 4 >