Galerijski odjel

Galerijski odjel

Galerijski odjel Gradskog muzeja Bjelovar bavi se likovnom umjetnosti, najvećim dijelom slikarstvom, skulpturom i umjetničkom fotografijom, kao i srodnim oblicima vizualnog izražavanja, unutar čega i galerijsko-izdavačkom djelatnosti.
više o tome ››

Zavičajna zbirka

Zavičajna zbirka Galerijskog odjela je umjetnička zbirka, koja sadrži i prikuplja slike, grafike, crteže, fotografije i skulpture zavičajnih umjetnika - likovnih umjetnika i likovnih pedagoga koji su rođenjem ili djelovanjem vezani uz grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u razdoblju između 19. i 21. stoljeća: Nasta Rojc, Vojin Bakić, Edo Murtić, Ivo Friščić, Branko Vlahović, Zlatan Vrkljan, Josip Zeman, Ivan Kuduz, Vilim Muha, Karl Sirovy, Dragutin Ančić, Josip Hohnjec, Ante Kuman, Minja Bosanac, Artur Kully i mnogi drugi.
više o tome ››

Zbirka suvremene umjetnosti

Zbirka suvremene umjetnosti Galerijskog odjela je umjetnička zbirka koja sadrži i prikuplja slike, grafike, crteže, skulpture, fotografije i druge oblike likovnog izražavanja umjetnika iz razdoblja 20. i 21. stoljeća, koji potječu s područja cijele Republike Hrvatske, kao i inozemnih umjetnika.
više o tome ››

Zbirka Nasta Rojc

Zbirka Nasta Rojc Galerijskog odjela je umjetnička zbirka koja sadrži i prikuplja slike i crteže hrvatske slikarice Naste Rojc (20. st.). To je heterogena zbirka koja obuhvaća rane, zrele i kasne radove ove prve hrvatske akademski obrazovane slikarice te uz Zavičajnu zbirku čini temelj stalnog postava Galerijskog odjela.

Zbirka je dostupna javnosti.
više o tome ››

Zbirka Ante Abramović

Zbirka Ante Abramović Galerijskog odjela je umjetnička zbirka koja sadrži preko četrdeset djela (slika i crteža) naivne umjetnosti iz donacije Ante Abramovića. U ovoj zbirci tako nalazimo radove Ivana Generalića, Ivana Lackovića Croate, Stjepana Večenaja, Martina Mehkeka, Mije Kovačića, Ive Andrašića, Franje Vujčeca i drugih.
više o tome ››

Zbirka amaterskih radova i nerazvrstano

Zbirka amaterskih radova i nerazvrstano Galerijskog odjela je manja umjetnička zbirka, koja sadrži i prikuplja slike, grafike i crteže hrvatskih umjetnika-amatera i manje poznatih umjetnika bez akademskog obrazovanja iz razdoblja 20. i 21. stoljeća kao što su npr. Vlastimir Ibrahimpašić, Radomir Lažeta, Miroslav Opitz, Stjepan Kos, Ana Donković, Jelica Ferenđa, Petar Perica Vidić, Dragutin Vrbančić i drugi.
više o tome ››

Zbirka naivne umjetnosti

Zbirka naivne umjetnosti Galerijskog odjela je umjetnička zbirka koja sadrži i prikuplja djela naivne umjetnosti (slike, grafike, crteže i skulpture). Tako u njoj nalazimo djela Dragutina Bešenića, Franje Dugine, Ivana Generalića, Mije Gradečaka, Ive Krnjoula, Vlaste Kukal, Ivana Lackovića Croate, Željka Počte i drugih.
više o tome ››