Osnivanje Muzeja

Gradski muzej Bjelovar Osnivanju muzeja u Bjelovaru, "ustanove pamćenja" koja sakuplja, čuva, obrađuje, interpretira i javnosti prezentira najznačajnije i najdragocjenije uspomene iz prošlosti stanovnika Bjelovara i njegova područja, prethodilo je postojanje nekoliko privatnih zbirki: kolekcionara Heinricha (Hinka) Kamera, službenika Austrougarskih željeznica koji je često mijenjao mjesta boravka, najduže službujući u Koruškoj dok se nije trajno nastanio u Bjelovaru, te Ivana Barešića, građevinskog poduzetnika i glazbenika, sakupljača starina i počasnog konzervatora za grad i kotar Bjelovar, koji je svoju privatnu zbirku javnosti otvorio 15. studenoga 1953. godine (danas se u vlasništvu bjelovarskog muzeja nalazi najveći dio Barešićeve zbirke te samo manji dio one Kamerove).
više o tome ››

Struktura muzeja

Atrij muzeja Bjelovar Jedinstven prostor u gradu je atrij muzeja s pozornicom u kojemu se održavaju koncerti klasične i zabavne glazbe, folklorne priredbe, kazališne predstave, promocije knjiga i druga umjetnička i kulturna zbivanja na otvorenom, a nova, velika višenamjenska dvorana u potkrovnom dijelu zgrade služi za raznovrsne svečanosti, stručna i znanstvena predavanja za javnost, predstavljanje knjiga i sl.
više o tome ››

Gdje smo?

Trg Eugena Kvaternika 1
43000 Bjelovar
Tel.: 043/244-207
Fax: 043/243-220
više o tome ››

EDO MURTIĆ, akademski slikar i grafičar

Edo Murtić (Velika Pisanica kraj Bjelovara, 4. 5. 1921. - Zagreb, 2. 1. 2005.) Prilikom otvorenja izložbe (8. svibnja, 2005.), Gradski muzej Bjelovar mu upriličuje svečanu rođendansku proslavu kao jednom od svojih najznačajnijih zavičajnih umjetnika.
više o tome ››